Mooi .... zoals je bent!

Als portretfotograaf probeer ik het beste in jou naar boven te halen. Zowel voor de camera als erachter!
Mooi, zoals je bent...

Mensen fotograferen komt op de eerste plaats. Iedere keer vind ik het weer mooi om te zien hoe de uiteindelijke foto tot stand komt en doe ik er alles aan om je op je gemak te stellen. Mijn portretfoto's zijn puur, je staat erop zoals je bent. Herkenbaar en zonder filter #nofilter.

Fotografie opleiding

Mijn opleiding aan de fotovakschool heb ik afgerond in 2005 met de specialisatierichting reclamefotografie. Daarvoor had ik het eerste theoretische gedeelte van de opleiding (ca. 2 jaar) en de specialisaties portretfotografie en reportage al behaald.

Sinds 2003 werk ik als zelfstandig fotograaf, eerst als trouwfotograaf maar in de loop der jaren ben ik mij steeds meer toe gaan leggen op portretfotografie en het coachen van mijn cursisten in hun fotografische ontwikkeling. Tijdens de vele workshops die ik heb gegeven hoorde ik vaak de opmerking dat het allemaal niet blijft hangen. De camera belandt na een gevolgde workshop weer in de tas of kast en het geleerde verdwijnt in de grijze massa. Veel deelnemers hadden daarom al meerdere workshops bij verschillende fotografen gevolgd. Dit bracht mij op het idee om een online training 'Maak zelf het perfecte plaatje' te gaan maken. Door mee te doen met de training werk je aan een mooi eigen portfolio. Iedere cursist in zijn eigen tempo. Door met fotografie aan de gang te blijven maak je de theorie steeds meer eigen. Hierdoor bereik je een steeds hoger niveau.

Onderwijs

In 2010 besloot ik een carrièreswitch te maken naar het onderwijs en ben ik begonnen aan de lerarenopleiding biologie in Rotterdam. In die tijd heb ik enkele maanden voor de klas gestaan. Mijn droom om kinderen iets bij te brengen over een vak waar mijn passie ligt, werd al snel een nachtmerrie. Een goed klassenmanagement vond ik een van de moeilijkste aspecten van onderwijs geven.
Ik besloot mijn studie af te ronden met een propedeuse en ben op de administratie gaan werken van diezelfde middelbare school. Hier kwam ik vaak in gesprek met docenten die tegen hetzelfde aanliepen. Dit was niet alleen een probleem van jonge startende docenten, zelfs leerkrachten die hun sporen ruim verdiend hadden en hun zaakjes voor elkaar, liepen op een bepaald moment eveneens vast op het klassenmanagement.

Tegelijkertijd begonnen sommige collega’s met 'Flipping the Classroom'. Oftewel het omdraaien van de klas. De leerling krijgt de instructie via video's thuis te verwerken en in de klas kan de docent gericht vragen beantwoorden en is er meer tijd voor bijvoorbeeld praktijkopdrachten, discussies etc.
Vanwege mijn achtergrond in de fotografie en video’s maken, volg ik deze ontwikkeling met interesse.

Begin 2019 heb ik mijn baan op de administratie opgezegd om mijn online trainingen te gaan schrijven. 'Flipping the Classroom' is er daar een van. De jongeren van nu zijn niet dezelfde als die van 10-15 jaar geleden. De wens om het onderwijs te veranderen voor de nieuwe generatie is mijn missie geworden. Flipping the Classroom is naar mijn mening het antwoord op de vraag ‘Hoe gaan we het onderwijs structureel veranderen?’

Natuurlijk bestaat het leven niet alleen uit werken. Ik doe met veel plezier aan fietsen, hardlopen en yoga en ben vaak op het strand te vinden. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met mijn partner en ons campertje!

>